header_photolympic_bg

Четиридесет ученици, навършили 18 години, избраха да направят първи стъпки в професионалния си път именно в Kaufland България.

Успешен финал на Програмата за ученически практики 2016 г.

През месец август успешно приключи Програмата за ученически практики на Kaufland България. За месец и половина тя даде възможност на ученици, навършили 18 години, да направят първи стъпки в своя професионален път и да придобият безценен опит в сферата на Търговията.


Адаптивни, старателни и енергични, те се справиха отлично с всяко предизвикателство. Демонстрираха всеотдайност към възложените задачи и направиха Kaufland свой горд работодател.

Участниците в Програмата отбелязаха успешното й приключване с конкурс за снимка на тема "Моята практика в Kaufland".

Най-атрактивните фотоси в тази своеобразна фото олимпиада спечелиха награди. Забавни и оригинални, като самите практиканти, снимките показват, че доволният клиент е също толкова важен, колкото и удовлетвореният служител.


Десетте най-креативни снимки заеха своето почетно място в официалната Facebook страница на Kaufland България. Те бяха разгледани от над 21 000 приятели на търговската верига.


Ако трябва да обобщим ученическите практики с едно изречение, то би гласяло, че когато работата е удоволствие, разбираш, че тук си на правилното място.

На финала на Програмата, участниците и техните ментори споделиха с нас своето преживяване.

Лятната практика бе процес, в който те се учеха един от друг. Работата в екип е това, заради което те най-силно биха препоръчали Програмата на свои връстници и познати. Положителните емоции и приятелите, които спечелиха, докато придобиваха знания, са само част от ползите, които този проект създаде за практикантите.

"Лично на мен ми хареса това, че получих възможност да проявя инициативността си. Смятам, че тази практика е полезна за бъдещото ми развитие".

"Програмата ми хареса, защото научих много неща, свързани с работния процес в големите вериги магазини, а това ще бъде полезно за бъдещото ми професионално развитие".

"Запознах се с много добри и позитивни хора, с които занапред бих поддържал връзка. Натрупах много позитивни емоции и научих много нови неща, свързани с работата".

Това са само част от коментарите на вече завършилите Програмата ученици. Очакваме свежи попълнения в редиците на Kaufland и през следващото лято!