Практически съвети за кандидати с професионален опит

Дори това да не е първата ти работа, разгледай нашите полезни съвети за кандидатстване, за да си още по-успешен в процеса по подбор.

Документи за кандидатстване

Подготви успешно твоята кандидатура

Обща информация

Отдели достатъчно време, за да подготвиш добре документите си за кандидатстване. Покажи ни защо си правилният човек за отворената позиция, като опишеш изчерпателно опита и експертизата си. Разкажи ни за твоите силни страни, интереси и постижения. Твоето резюме трябва да дава ясна представа за основните дейности, които си извършвал до сега и да ни убеди в необходимостта ни да те направим част от екипа си.

Мотивационно писмо

Ако решиш да подкрепиш кандидатурата си с мотивационно писмо или я изпращаш по имейл, за да ни дадеш повече информация за себе си, ето върху какво можеш да наблегнеш:

  • Спомени точното наименование на позицията в имейла
  • Прибави дата и място
  • Изготви имейла/мотивационното писмо, съобразно отворената позиция, за която кандидатстваш.

Автобиография

Автобиографията ти е основният документ, с който свързваме кандидатурата ти. Независимо дали опитът ти е в страна или в чужбина или релевантен към ролята, е важно да отделиш достатъчно време, за да опишеш постиженията си до момента. Не се колебай да включиш допълнителни активности, доброволчество и интереси, като също така обърнеш внимание на:

  • Доброто структуриране на съществените точки от резюмето като опита ти, данните ти за контакт и препоръки, в случай че имаш такива
  • Хронологическата подредба на данните – започни от най-актуалния си и релевантен за съответната позиция опит
  • Бъди кратък, но изчерпателен и се постарай да обобщиш опита си в максимум 2 до 3 страници

Процес по кандидатстване

Твоя път към нас

Онлайн кандидатура

Можеш да кандидатстваш при нас директно през нашия кариерен портал. Тук можеш да намериш всички актуални свободни позиции в различни направления. Порталът ти дава възможност да филтрираш по професионална област и локация. Всички свободи позиции се актуализират на дневна база.

Процес

Можеш директно да изпратиш кандидатурата си за свободната позиция, интересна за теб, като натиснеш бутона „Кандидатствай сега“. След това ще попълниш формуляра ни за кандидатстване и ще изпратиш кандидатурата си. Финално, ще получиш от нас кратко автоматично потвърждение, че кандидатурата е получена в системата ни. Щом разгледаме профила ти, ще те уведомим за следващата стъпка в процеса.

Подготовка за интервю на място

Ако кандидатурата ти е достатъчно убедителна, обикновено следващата стъпка е да те поканим на интервю на място в нашия офис. Това е твоята възможност да ни зададеш въпросите си и да ни опознаеш като компания и потенциален бъдещ работодател. Изключително полезно е предварително отново да прегледаш описанието на позицията и нашата кариерна страница. Помисли защо си подходящ за тази позиция, къде са силните ти страни и какво би искал да подобриш.

Твоето интервю

На интервюто ти ще присъстват минимум двама колеги от компанията- ръководители от съответния отдел, за който кандидатстваш, както и колега от отдел Подбор. Бъди автентичен, за нас е важно да придобием представа за човека, който стои зад CV-то.

С какво завършва процеса

След интервюто ти, в рамките на една до няколко седмици, ще получиш обратна връзка от наша страна. В зависимост от самата позиция може да се наложи да се уговорим за последващ разговор. Винаги споделяме с теб резултата, а ако си одобрен ще поговорим за условията, договора и за всички други административни въпроси преди да вземеш твоето решение дали ще се присъединиш към нас. При първа възможност и след твоето потвърждение ще можеш да подпишеш и трудовия си договор.


Твоят старт при нас

Към отворени позиции

Искаш да станеш част от екипа ни? Тук те чакат разнообразни кариерни възможности.

Към портал за кандидатстване

Регистрирай се сега, за да може винаги да следиш статуса на кандидатурата ти.

Към формуляр за контакт

Имаш още въпроси? Нашият екип по Подбор с удоволствие ще ти помогне.