Практически съвети за кандидати с професионален опит

Дори това да не е първата ти работа, разгледай нашите полезни съвети за кандидатстване, за да си още по-успешен в процеса по подбор.

Документи за кандидатстване

Подготви успешно твоята кандидатура

Обща информация

Отдели достатъчно време, за да подготвиш добре документите си за кандидатстване. Покажи ни защо си правилният човек за отворената позиция, като опишеш изчерпателно опита и експертизата си. Разкажи ни за твоите силни страни, интереси и постижения. Твоето резюме трябва да дава ясна представа за основните дейности, които си извършвал до сега и да ни убеди в необходимостта ни да те направим част от екипа си.

Мотивационно писмо

Ако решиш да подкрепиш кандидатурата си с мотивационно писмо или я изпращаш по имейл, за да ни дадеш повече информация за себе си, ето върху какво можеш да наблегнеш:

 • Спомени точното наименование на позицията в имейла
 • Прибави дата и място
 • Изготви имейла/мотивационното писмо, съобразно отворената позиция, за която кандидатстваш.

Автобиография

Автобиографията ти е основният документ, с който свързваме кандидатурата ти. Независимо дали опитът ти е в страна или в чужбина или релевантен към ролята, е важно да отделиш достатъчно време, за да опишеш постиженията си до момента. Не се колебай да включиш допълнителни активности, доброволчество и интереси, като също така обърнеш внимание на:

 • Доброто структуриране на съществените точки от резюмето като опита ти, данните ти за контакт и препоръки, в случай че имаш такива
 • Хронологическата подредба на данните – започни от най-актуалния си и релевантен за съответната позиция опит
 • Бъди кратък, но изчерпателен и се постарай да обобщиш опита си в максимум 2 до 3 страници

Процес по кандидатстване

Твоя път към нас

Онлайн кандидатура

Можеш да кандидатстваш при нас директно през нашия кариерен портал. Тук можеш да намериш всички актуални свободни позиции в различни направления. Порталът ти дава възможност да филтрираш по професионална област и локация. Всички свободи позиции се актуализират на дневна база.

Процес

Можеш директно да изпратиш кандидатурата си за свободната позиция, интересна за теб, като натиснеш бутона „Кандидатствай сега“. След това ще попълниш формуляра ни за кандидатстване и ще изпратиш кандидатурата си. Финално, ще получиш от нас кратко автоматично потвърждение, че кандидатурата е получена в системата ни. Щом разгледаме профила ти, ще те уведомим за следващата стъпка в процеса.

Подготовка за интервю на място

Ако кандидатурата ти е достатъчно убедителна, обикновено следващата стъпка е да те поканим на интервю на място в нашия офис. Това е твоята възможност да ни зададеш въпросите си и да ни опознаеш като компания и потенциален бъдещ работодател. Изключително полезно е предварително отново да прегледаш описанието на позицията и нашата кариерна страница. Помисли защо си подходящ за тази позиция, къде са силните ти страни и какво би искал да подобриш.

Твоето интервю

На интервюто ти ще присъстват минимум двама колеги от компанията- ръководители от съответния отдел, за който кандидатстваш, както и колега от отдел Подбор. Бъди автентичен, за нас е важно да придобием представа за човека, който стои зад CV-то.

С какво завършва процеса

След интервюто ти, в рамките на една до няколко седмици, ще получиш обратна връзка от наша страна. В зависимост от самата позиция може да се наложи да се уговорим за последващ разговор. Винаги споделяме с теб резултата, а ако си одобрен ще поговорим за условията, договора и за всички други административни въпроси преди да вземеш твоето решение дали ще се присъединиш към нас. При първа възможност и след твоето потвърждение ще можеш да подпишеш и трудовия си договор.


Полезни съвети

Как да кандидатстваш лесно без регистрация

Какво означава кандидатстване с профил и кандидатстване без профил?

При кандидатстването с профил е необходимо първоначално да си създадеш профил, в който да попълниш нужната информация и да прикачиш своята актуална автобиография.  След това имаш възможност да кандидатстваш  за желаните от теб позиции. При кандидатстването без профил можеш само в няколко стъпки да попълниш кратък формуляр и да прикачиш актуална автобиография.

 

Кандидатствах без регистрация. Как мога да проследя кандидатурата си?

Ще получаваш информация по имейл, но ако желаеш по-подробна информация, можеш да се регистрираш в кариерния ни портал jobs.kaufland.com/Bulgaria/

Мога ли да правя промени, след като съм изпратил кандидатурата си?

Разбира се. Ако имаш създаден профил, влез в него с данните си за достъп. От полето "Моите обяви" избери тази, която желаеш да коригираш или допълниш. След това можеш да направиш промените. Ако нямаш профил е необходимо да си създадеш такъв. Следвай следните стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай парола.
 4. Влез в профила си и от полето "Моите обяви" избери тази, която желаеш да коригираш или допълниш. След това можеш да направиш промените.

Пропуснах да прикача документи за кандидатстване. Как мога да го направя по-късно?

Може да го направиш в нашия кариерен портал: jobs.kaufland.com/Bulgaria/. Ако имаш създаден профил, можеш да влезеш в него, да откриеш кандидатурата си и да прикачиш автобиография към нея. Ако си кандидатствал без регистрация, следвай следните стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи  имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай парола.
 4. Влез в профила си и прикачи нужните допълнителни документи.

Забравих данните си за достъп. Как мога да възстановя достъпа до профила си?

Можеш да го възстановиш в няколко лесни стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи  имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай нова парола.

Мога ли да оттегля кандидатурата си?

Разбира се, по всяко време можеш да оттеглиш кандидатурата си, както можеш и да изтриеш профила си, заедно с всички твои кандидатури и изпратени документи. За да изтриеш профила си, влез в него с данните си за достъп. От менюто "Опции" избери "Настройки" и в долния десен ъгъл ще откриеш бутон "Изтрий профил".

За да оттеглиш кандидатурата си от конкретна позиция, влез в профила си и от менюто избери "Моите обяви". Избери конкретната позиция, за която желаеш да оттеглиш кандидатурата си и натисни бутона в долния десен ъгъл "Оттегляне на кандидатура".


Твоят старт при нас

Към отворени позиции

Искаш да станеш част от екипа ни? Тук те чакат разнообразни кариерни възможности.

Към портал за кандидатстване

Регистрирай се сега, за да може винаги да следиш статуса на кандидатурата ти.

Към формуляр за контакт

Имаш още въпроси? Нашият екип по Подбор с удоволствие ще ти помогне.
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19