Практически съвети за успешната ти кандидатура при нас

Кога и как точно можеш да кандидатстваш и какво да включва кандидатурата ти?  Тук споделяме нашите съвети, които ще ти помогнат да се отличиш в процеса по подбор и успешно да се присъединиш към екипа ни. Започни днес твоята ученическа практика, студентски стаж или успешна реализация в кариерната ни програма „Управители на бъдещето“.

Документи за кандидатстване

Подготви успешно твоята кандидатура

Обща информация

Отдели достатъчно време, за да подготвиш добре документите си за кандидатстване. Те формират първото ни впечатление за теб, а то е много важно. Нека от описания ти опит и интереси проличи, защо точно ти си правилният човек, който да стане част от нашия екип. Разкажи ни за твоите силни страни, занимания и интереси. Всичко, което решиш да ни представиш, е от ключово значение за последващите стъпки от наша страна.

Мотивационно писмо

Ако решиш да подкрепиш кандидатурата си с мотивационно писмо или я изпращаш по имейл, можеш да наблегнеш на следното, за да ни дадеш повече информация за себе си:

 • Спомени точното наименование на позицията в имейла
 • Прибави дата и място
 • Можеш да започнеш с обръщението „Уважаеми Госпожо/Господине“ или „Екип Подбор“, ако нямаш предвид конкретен получател

Изготви имейла/мотивационното писмо с практическа насоченост към позицията, за която кандидатстваш

Автобиография

Автобиографията ти е основният документ, с който свързваме твоята кандидатурата. Дори да нямаш предишен опит или имаш малко такъв, е важно да отделиш достатъчно време, за да опишеш постиженията си до момента. Не се колебай да включиш допълнителни активности, доброволчество и интереси, както и да обърнеш внимание на:

 • Доброто структуриране на съществените точки от резюмето като опита ти, данните ти за контакт и препоръки, в случай че имаш такива
 • Хронологическата подредба на данните – започни от най-актуалния си опит
 • Бъди кратък, но изчерпателен и се постарай да обобщиш опита си в максимум 2 до 3 страници

Процес по кандидатстване

Твоя път към нас

Онлайн кандидатура

Можеш да кандидатстваш при нас директно през нашия кариерен портал. Тук можеш да намериш всички актуални свободни позиции за ученическа и студентска практика, стаж или директен старт. Имаш възможност да филтрираш по професионална област и локация. Всички свободи позиции са актуализират на дневна база

Процес

Можеш директно да изпратиш кандидатурата си за свободната позиция, интересна за теб, като натиснеш бутона „Кандидатствай сега“. След това ще попълниш формуляра ни за кандидатстване и ще изпратиш кандидатурата ни. Финално, ще получиш от нас кратко автоматично потвърждение, че кандидатурата е получена в системата ни. Щом разгледаме профила ти, ще те уведомим за следващата стъпка в процеса.

Подготовка за интервю на място

Ако кандидатурата ти е достатъчно убедителна и ни е заинтригувала, обикновено, следващата стъпка е да те поканим на интервю на място в нашия офис. Това е твоята възможност да ни зададеш въпросите си и да ни опознаеш като компания и потенциален бъдещ работодател. Изключително полезно е предварително отново да прегледаш описанието на позицията и нашата кариерна страница. Помисли, защо си подходящ за тази позиция и какво те е мотивирало да кандидатстваш за нея. Къде са силните ти страни и какво би искал да подобриш? Интересува ни и това какво знаеш за търговията на дребно и защо Kaufland България е предпочитан работодател за теб.

Твоето интервю

На интервюто ти винаги ще присъстват минимум двама колеги от компанията– ръководител/и от съответния отдел, за който кандидатстваш, както и колега от отдел Подбор. Бъди открит и откровен, за нас е важно да те опознаем. Не забравяй: интервюиращите също някога са били кандидати и разбират, че е нормално да си развълнуван.

Какво се случва след това

След интервюто ти, в рамките на една до няколко седмици, ще получиш обратна връзка от наша страна. В зависимост от самата позиция може да се наложи да уговорим последващ разговор. Винаги споделяме с теб резултата, а ако си одобрен ще поговорим за условията, договора и други административни въпроси, преди да вземеш твоето решение дали да се присъединиш към нас. При първа възможност след твоето потвърждение ще можеш да подпишеш и трудовия си договор.


Полезни съвети

Как да кандидатстваш лесно без регистрация

Какво означава кандидатстване с профил и кандидатстване без профил?

При кандидатстването с профил е необходимо първоначално да си създадеш профил, в който да попълниш нужната информация и да прикачиш своята актуална автобиография.  След това имаш възможност да кандидатстваш  за желаните от теб позиции. При кандидатстването без профил можеш само в няколко стъпки да попълниш кратък формуляр и да прикачиш актуална автобиография.

 

Кандидатствах без регистрация. Как мога да проследя кандидатурата си?

Ще получаваш информация по имейл, но ако желаеш по-подробна информация, можеш да се регистрираш в кариерния ни портал jobs.kaufland.com/Bulgaria/

Мога ли да правя промени, след като съм изпратил кандидатурата си?

Разбира се. Ако имаш създаден профил, влез в него с данните си за достъп. От полето "Моите обяви" избери тази, която желаеш да коригираш или допълниш. След това можеш да направиш промените. Ако нямаш профил е необходимо да си създадеш такъв. Следвай следните стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай парола.
 4. Влез в профила си и от полето "Моите обяви" избери тази, която желаеш да коригираш или допълниш. След това можеш да направиш промените.

Пропуснах да прикача документи за кандидатстване. Как мога да го направя по-късно?

Може да го направиш в нашия кариерен портал: jobs.kaufland.com/Bulgaria/. Ако имаш създаден профил, можеш да влезеш в него, да откриеш кандидатурата си и да прикачиш автобиография към нея. Ако си кандидатствал без регистрация, следвай следните стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи  имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай парола.
 4. Влез в профила си и прикачи нужните допълнителни документи.

Забравих данните си за достъп. Как мога да възстановя достъпа до профила си?

Можеш да го възстановиш в няколко лесни стъпки:

 1. Отиди на следния линк: jobs.kaufland.com/Bulgaria и избери секцията "Преглед на профил" в горния десен ъгъл.
 2. Кликни върху "Забравена парола?" и въведи  имейл адреса, който си използвал при регистрацията.
 3. Ще получиш имейл с линк. Отвори линка и създай нова парола.

Мога ли да оттегля кандидатурата си?

Разбира се, по всяко време можеш да оттеглиш кандидатурата си, както можеш и да изтриеш профила си, заедно с всички твои кандидатури и изпратени документи. За да изтриеш профила си, влез в него с данните си за достъп. От менюто "Опции" избери "Настройки" и в долния десен ъгъл ще откриеш бутон "Изтрий профил".

За да оттеглиш кандидатурата си от конкретна позиция, влез в профила си и от менюто избери "Моите обяви". Избери конкретната позиция, за която желаеш да оттеглиш кандидатурата си и натисни бутона в долния десен ъгъл "Оттегляне на кандидатура".


Твоят старт при нас

Към отворени позиции

Искаш да станеш част от екипа ни? Тук те чакат разнообразни кариерни възможности.

Към портал за кандидатстване

Регистрирай се сега, за да може винаги да следиш статуса на кандидатурата ти.

Към формуляр за контакт

Имаш още въпроси? Нашият екип по Подбор с удоволствие ще ти помогне.
Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19