Практически съвети за успешната ти кандидатура при нас

Кога и как точно можеш да кандидатстваш и какво да включва кандидатурата ти?  Тук споделяме нашите съвети, които ще ти помогнат да се отличиш в процеса по подбор и успешно да се присъединиш към екипа ни. Започни днес твоята ученическа практика, студентски стаж или успешна реализация в кариерната ни програма „Управители на бъдещето“.

Документи за кандидатстване

Подготви успешно твоята кандидатура

Обща информация

Отдели достатъчно време, за да подготвиш добре документите си за кандидатстване. Те формират първото ни впечатление за теб, а то е много важно. Нека от описания ти опит и интереси проличи, защо точно ти си правилният човек, който да стане част от нашия екип. Разкажи ни за твоите силни страни, занимания и интереси. Всичко, което решиш да ни представиш, е от ключово значение за последващите стъпки от наша страна.

Мотивационно писмо

Ако решиш да подкрепиш кандидатурата си с мотивационно писмо или я изпращаш по имейл, можеш да наблегнеш на следното, за да ни дадеш повече информация за себе си:

  • Спомени точното наименование на позицията в имейла
  • Прибави дата и място
  • Можеш да започнеш с обръщението „Уважаеми Госпожо/Господине“ или „Екип Подбор“, ако нямаш предвид конкретен получател

Изготви имейла/мотивационното писмо с практическа насоченост към позицията, за която кандидатстваш

Автобиография

Автобиографията ти е основният документ, с който свързваме твоята кандидатурата. Дори да нямаш предишен опит или имаш малко такъв, е важно да отделиш достатъчно време, за да опишеш постиженията си до момента. Не се колебай да включиш допълнителни активности, доброволчество и интереси, както и да обърнеш внимание на:

  • Доброто структуриране на съществените точки от резюмето като опита ти, данните ти за контакт и препоръки, в случай че имаш такива
  • Хронологическата подредба на данните – започни от най-актуалния си опит
  • Бъди кратък, но изчерпателен и се постарай да обобщиш опита си в максимум 2 до 3 страници

Процес по кандидатстване

Твоя път към нас

Онлайн кандидатура

Можеш да кандидатстваш при нас директно през нашия кариерен портал. Тук можеш да намериш всички актуални свободни позиции за ученическа и студентска практика, стаж или директен старт. Имаш възможност да филтрираш по професионална област и локация. Всички свободи позиции са актуализират на дневна база

Процес

Можеш директно да изпратиш кандидатурата си за свободната позиция, интересна за теб, като натиснеш бутона „Кандидатствай сега“. След това ще попълниш формуляра ни за кандидатстване и ще изпратиш кандидатурата ни. Финално, ще получиш от нас кратко автоматично потвърждение, че кандидатурата е получена в системата ни. Щом разгледаме профила ти, ще те уведомим за следващата стъпка в процеса.

Подготовка за интервю на място

Ако кандидатурата ти е достатъчно убедителна и ни е заинтригувала, обикновено, следващата стъпка е да те поканим на интервю на място в нашия офис. Това е твоята възможност да ни зададеш въпросите си и да ни опознаеш като компания и потенциален бъдещ работодател. Изключително полезно е предварително отново да прегледаш описанието на позицията и нашата кариерна страница. Помисли, защо си подходящ за тази позиция и какво те е мотивирало да кандидатстваш за нея. Къде са силните ти страни и какво би искал да подобриш? Интересува ни и това какво знаеш за търговията на дребно и защо Kaufland България е предпочитан работодател за теб.

Твоето интервю

На интервюто ти винаги ще присъстват минимум двама колеги от компанията– ръководител/и от съответния отдел, за който кандидатстваш, както и колега от отдел Подбор. Бъди открит и откровен, за нас е важно да те опознаем. Не забравяй: интервюиращите също някога са били кандидати и разбират, че е нормално да си развълнуван.

Какво се случва след това

След интервюто ти, в рамките на една до няколко седмици, ще получиш обратна връзка от наша страна. В зависимост от самата позиция може да се наложи да уговорим последващ разговор. Винаги споделяме с теб резултата, а ако си одобрен ще поговорим за условията, договора и други административни въпроси, преди да вземеш твоето решение дали да се присъединиш към нас. При първа възможност след твоето потвърждение ще можеш да подпишеш и трудовия си договор.


Твоят старт при нас

Към отворени позиции

Искаш да станеш част от екипа ни? Тук те чакат разнообразни кариерни възможности.

Към портал за кандидатстване

Регистрирай се сега, за да може винаги да следиш статуса на кандидатурата ти.

Към формуляр за контакт

Имаш още въпроси? Нашият екип по Подбор с удоволствие ще ти помогне.